n. 25 kpl
Uuninlämpö 250 C
50 g tuorehiivaa
150 g margariinia tai tuorehiivaa
3 dl maitoa
3/4 dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
n. 1 l vehnäjauhoja
Täyte:
50 g margariinia tai voita
½ dl kookoshiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 appelsiinin raastettu kuori
Voitelu:
1 kananmuna
Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kaada joukkoon maito. Anna jäähtyä 37 C. Kaada seos hiivan päälle kolhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola, kevyesti vatkattu muna ja suurin osa jahoista. Alusta käsin tai koneessa tasaiseksi ja notkeaksi takinaksi. Ripottele taikinalle hiukan jauhoja ja anna sen kohota n. 30 min.
Valmistä täyte: Sekoita keskenään rasva, kookoshiutaleet, sokeri, kaneli ja appelsiinin kuoriraaste. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa loppujen jauhojen kanssa notkeaksi. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Kaaviloipalat pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 30 cm pyörylöiksi. Leikkaa pyörylät 8 kolmioksi
Nosta nokare täytettä kunkin kolmion leveimpään osaan. Kääri kolmiot rullaksi leveimmästä päästä lähtien ja nosta pellille. Anna kohota liinalla peitettynä n. 30 min. Voitele sarvet kevyesti vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasossa 6-8 min.
Uuninlämpö 250 C
50 g tuorehiivaa
150 g margariinia tai tuorehiivaa
3 dl maitoa
3/4 dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
n. 1 l vehnäjauhoja
Täyte:
50 g margariinia tai voita
½ dl kookoshiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 appelsiinin raastettu kuori
Voitelu:
1 kananmuna
Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kaada joukkoon maito. Anna jäähtyä 37 C. Kaada seos hiivan päälle kolhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola, kevyesti vatkattu muna ja suurin osa jahoista. Alusta käsin tai koneessa tasaiseksi ja notkeaksi takinaksi. Ripottele taikinalle hiukan jauhoja ja anna sen kohota n. 30 min.
Valmistä täyte: Sekoita keskenään rasva, kookoshiutaleet, sokeri, kaneli ja appelsiinin kuoriraaste. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa loppujen jauhojen kanssa notkeaksi. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Kaaviloipalat pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 30 cm pyörylöiksi. Leikkaa pyörylät 8 kolmioksi
Nosta nokare täytettä kunkin kolmion leveimpään osaan. Kääri kolmiot rullaksi leveimmästä päästä lähtien ja nosta pellille. Anna kohota liinalla peitettynä n. 30 min. Voitele sarvet kevyesti vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasossa 6-8 min.
Kommentit