Tein kaverin kanssa tossa yhtenä päivänä korvapuusteja:) Tuli aika hyviä!

1870690.jpg

Uuninlämpö 250 C
Taikina:
150 g margariinia tai voita
5dl maitoa
50g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1-1½ dl sokeria
1½ tl kaardemummaa
n. 1,3 l vehnäjauhoja
Täyte:
75-100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 tl kanelia (voi laittaa enemmänkin)
raesokeria
Voitelu:
1 kananmuna

Lämmitä maito n. 37-asteiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon suola, sokeri, kaardemumma ja noin puolet jauhoista. Sekoita taikinaa voimakkaasti ja lisää jauhoja pikkuhiljaa. Jätä kuitenkin osa jauhoista lisättäväksi rasvan jälkeen. Kumoa rasva taikinaan ja vaivaa kunnes rasva on sekoittunut taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina on valmis kun se on kiiltävää, notkeaa ja irtoaa kulhosta. Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 30 min. Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa taikinaan syntyneet ilmakuplat pois. Jaa taikina 3 osaan. Kauli palat suorakulmioiksi. Levitä rasva taikinalle ja sen jälkeen sokeri ja kaneli. Kääri levyt rullalle ja leikkaa rullasta kolmionmuotoisia paloja. Nosta kolmiot pystyyn ja paina kahdella sormella kärki alas. Paina pohjaan asti. Nosta korvapuustit pellille ja anna kohota n.30 min. Voitele kananmunalla ja lisää raesokeri pinnalle. Paista uunin keskitasossa n. 8-10 min.