1911728.jpg

Uuninlämpö 200C

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl maitoa
25g tuorehiivaa
1 tl kaardemummaa
(½ tl muskottipähkinää)
1 tl suolaa
n. 9½ dl vehnäjauhoja
75g voita tai margariinia

Päälle:
raesokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kädenlämpöinen maito ja liuota hiiva sekä mausteet joukkoon. Lisää joukkoon jauhoja niin paljon että saat paksun vellimäisen seoksen. Vatkaa sitä voimakkaasti niin kauan kunnes se on venyvää. Lisää loput vehnäjauhot ja pehmeä voi. Alusta taikinaa käsin kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota taikinaa n.30 minuuttia. Leivo taikinasta n.120 cm pitkiä tankoja 2 kpl jotka ovat keskikohdaltaan paksumpia. Kierrä tangon päät kerran toistensa ympäri ja pyöritä tangot toistensa ympäri. Nosta pellille ja anna kohota n. 30 min. Voitele rinkeli munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunin keskiosassa 20-25 min.