4 munaa eroteltuina

2 ¼ dl sokeria

75g tummaa tai maitosuklaata raastettuna

1 ¼ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1 annos suklaakermavaahtoa

150g mansikoita viipaloituna

 

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Vaahdota munankeltuaiset ja puolet sokerista isossa kulhossa vatkaimella. Sekoita joukkoon 2 rkl vettä, raastettu suklaa ja jauhoseos puulusikalla. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa kuivassa kulhossa puhtailla terillä, jatka vatkaamista ja lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Nostele valkuaisvaahto varovasti suklaataikinaan lusikalla. Kaada taikina pellille j levitä tasaiseksi. Paista uunissa 10-12min tai kunnes kakku on kiinteää. Ota kakku uunista ja kaada se suurelle leivinpaperille jolle olet ripotellut sokeria. Poista vuorauspaperi kakun pohjasta ja kääri torttulevy rullalle lyhyestä päästä alkaen leivinpaperin avulla niin, että paperi jää rullan sisään. Anna rulla jäähtyä kokonaan. Kun rulla on valmis, kääri se varovasti auki ja levitä sen päälle suklaakermavaahto. Ripottele pinnalle mansikat. Kääri uudelleen rullalle, siirrä tarjoilualustalle ja laita jääkaappiin tarjoiluun saakka.

 

Suklaakermavaahto

 

2½ dl kermavaahtoa

2rkl tomusokeria

100g tummaa tai maitosuklaata sulatettuna ja jäähtyneenä

 

Vaahdota kerma ja tomusokeri sähkövatkaimella suuressa kulhossa. Nostele varovasti joukkoon sulatettu suklaa juuri ennen tarjoilua.