1914503.jpg

200g margariinia
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
3/4dl maitoa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
kanelia sokeria

 
  1. Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.
  2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
  3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
  4. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on hyvin valuvaa tässä vaiheessa.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.
  6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
  7. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  8. Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.