200g margariinia
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
3/4dl maitoa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
kanelia sokeria
- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.
- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on hyvin valuvaa tässä vaiheessa.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit