1965244.jpg
n.8-10 palaa

Pohja
4-5 huoneenlämpöistä kananmunanvalkuaista
1tl etikkaa
2½ dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria

Täyte
3dl kuohukermaa
2rkl sokeria
½ l (n.250g) mansikoita

Koristeluun
1-2 kiiviä

Laita uuni 175 asteeseen. Vuoraa syvä uuninpelti leivinpaperilla. Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita loppu sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää seos vaahtoon vähitellen. Kun kaikki ainekset on lisätty ja vaahto on kovaa kaada vaahto pellille ja paista uunin keskiosassa noin 15 min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Sokeroi marengin pinta ja kumoa marenki leivinpaperille. Poista paperi, jonka päällä marenki paistettiin. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää sokerija levitä kermavaahto marengin päälle. Paloittele mansikat ja levitä palat pohjan päälle. Kierrä pohja pitkäksi rullaksi. Koristele kiiveillä.